Doorgaan naar hoofdcontent

BBQ-season is open!


Mmmmm, 't heeft gesmaakt.

Niet dat ik jullie wil jaloers maken of zo.
Ik zal dit weekend ook heus wel niet de enige zijn geweest die 'braai' tussen de kiezen heeft gehad.
Ik wilde alleen even deze receptjes met jullie delen.





































De paprika-kaasdip:
Voor de "mini-oei-oei, maxi-oh-lala" tapasschotel. 
Dé truc is (de mijne in dit geval dan) een ruim assortimentje te voorzien bestaande uit een deel "potjes" ingrediënten zoals olijfjes, zongedroogde tomaatjes, geitenkaasjes in spek,"druppeltjes" (aanrader! Als je ze weet te vinden),.. een deel "vlezekes en kazekes" o.a. chorizo, salami, Manchego,... een deel groentjes: mini tomaatjes, selder, wortel,... en - de oh-lala - crackers en dip!
Deze dip hier bestaat uit 1/2 verse kaas, 1/2 paprika salsa afgekruid met peper, zout en Tabasco.
Je kan er ook maken met verse kaas, 1 el mosterd, 1 el lookpasta, een geut Worcestershiresauce (probeer dit recept maar eens mondeling uit te leggen), fijngesnipperd uitje en gemengde verse kruiden, peper en zout.
Je kan ook voor Houmous, auberginekaviaar, kruidenkaas, pesto of olijventapenade gaan (zelfgemaakt of van de delicatessezaak).
Dit alles voor bij de sangria uiteraard!



De Italiaanse broodsalade:
Als je voor de BBQ enkel tijd hebt om slechts één gerechtje in elkaar te flansen, dan opteer ik voor deze salade.
Voor 4 heb je nodig: 1/2 komkommer, in halve maantjes héél fijn gesneden, een zoete puntpaprika, in fijne ringetjes gesneden, 1/2 kleine rode ui, in hele fijne ringen gesneden, een 10-tal baby- of kerstomaatjes in 4 gesneden, een zakje jonge slablaadjes met rucola (de mijne bestond uit veldsla, rucola en rode biet) of een bakje rucola, 2 sneden brood of ciabatta van de dag voordien en fruitazijn naar smaak.
De groenten door elkaar husselen en het brood in vierkantjes, hompjes, driehoekjes,... verdelen.
Net voor het serveren het brood bij de salade doen, overgieten met de fruitazijn (de dadelazijn van Oil & Vinegar is the best!) en door elkaar mengen. 
De broodstukjes zullen dan de zoete azijn een beetje opslorpen, mmmmm.
Gemarineerde ribbetjes en een couscoussalade erbij, eet smakelijk!



Reacties

  1. Hmm, dat ziet er superlekker uit!
    Bedankt voor de receptjes. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. merci voor de tips! bbq seizoen opende hier vorige vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann