Doorgaan naar hoofdcontent

The Italian job


Ach, la bella Italia...
Nee, nee,'k ben niet zomaar eventjes naar het zuiden afgereisd.
Al vertoefde ik in gedachten de voorbije uren toch even onder de Toscaanse zon.
D'r werd wat gekokkereld op Italiaanse wijze: homemade tiramisu en lasagne. 
Met een glaasje zoete witte wijn in de hand (de fles moest toch worden gekraakt).

De lasagne naar moeder-op-dochter recept. 

De tiramisu werd iets speciaals: roze tiramisu!
En dàt recept wordt een blogger-op-blogger recept :-)



Nodig voor 6 à 8 personen: 
1 pak 'boudoirs' (of 'rose de reims' als je voor een volledig roze kleurenpalet wil gaan), 1 pot mascarpone van 500g,  1 bakje aardbeien van 250g, 80g (+ wat extra) bloemsuiker, 2 à 3 el zoete witte wijn.

Stap 1- de aardbeien:
Doe eerst een smaaktest, om de zuurtegraad van de aardbezie te testen tiens! ;-)
Leg een 3-tal mooie kleine aardbeitjes apart voor de garnering straks.
Kies de 10 grootste, rijpe maar toch stevige aardbeien er uit. Ontdoe van de kroontjes en snijd overlangs in dikke plakken. Doe in een schaaltje, bestrooi met wat poedersuiker en zet even aan de kant. De rest van de aardbeien van kroontje ontdoen, in stukken snijden en pureren. De puree door een zeef duwen en het sap apart zetten.

Stap 2 - de kaas:
Doe de mascarpone in een mengschaal. Roer deze met een garde tot crème terwijl je beetje bij beetje het sap eraan toevoegt. Niet teveel ineens toevoegen, let op de consistentie. Het is mogelijk dat je niet alle verkregen sap nodig hebt (mascarpone kan gaan schiften). Roer tot slot de poedersuiker en 2 à 3 el zoete witte wijn door de crème.

Stap 3 - de assemblage:
Spreid een dun laagje van de roze crème in een schaal. Leg daarop de helft van de koekjes mooi naast en tegen elkaar. Terug een laagje crème.  Verdeel er de opzij gezette schijfjes aardbei over, afgedekt met terug een laagje crème. Nu is het de beurt aan de tweede helft van de koekjes. Bedek alles met de rest van de crème. 

Stap 4 - de afwerking:
Versier met de gehalveerde aardbeitjes en zet afgedekt een nachtje koel weg.

buon appetito!!! 



Reacties

  1. MMmmmmm, zag er lekker uit!
    Thx voor het recept ;-)
    Je kan maandag weer komen linken op de wekelijkse link your stuff op ikblogjijblogt! En graag naar één specifiek blogbericht en niet naar je gehele blog, lees makkelijker ;-)
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En lekker wàs ie ook!! :-)
      Was niet de bedoeling, die link naar het ganse blog. Merkte 't ook pas achteraf.
      Ik vrees dat ik daarin nog een echt blog-bleu'tje ben.
      Maar ik leer snel!

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann