Doorgaan naar hoofdcontent

Kraaltjes rijgen

Ik had nog een snel accessoire nodig voor bij de outfit van 't feestje gisteren.
'k Heb het na lang twijfelen aangedurfd mezelf in een jumpsuit te hijsen! 
Daar mocht dus een opvallend accessoire bij,
al was't maar om de aandacht van andere, minder flatterende zones af te leiden ;-) 

En daar krijgen jullie van mij, helemaal gratis ende voor niets, een tut'je bij.
Hier komt ie...

Men neme wat houten kralen in verschillende formaten en groottes. Plunder gerust ook de kralendoos van de dochter(s), daar zitten vaak hele toffe vormen bij. 
Ik knipte ook enkele oude, geheel on-cool geworden goedkope kralenkettingen kapot. 
Heb je er zelf zo'n exemplaren in de kast liggen, doen!

Geeft niet dat de kralen nog niet de juiste kleur hebben, dit los je makkelijk op met een likje verf. Ik verfde een paar kralen in gewone acrylverf en andere beschilderde ik met goud- en zilververf, kwestie van een accentje. Je kan de kralen ook beplakken met (zelfgemaakte) Mod Podge en servetten of met houtlijm en koord... je doet maar wat.


Verder heb je veterkoord nodig in een bijpassend kleur. Ik probeerde in het verleden al met verschillende kleuren, maar uiteindelijk vind ik zwart nog altijd het schoonst. Neem het koord best ook niet te dik, dunne gaat niet alleen makkelijker door de kralen heen, het valt ook mooier.Dan kan het rijgen beginnen. Hang niet teveel kralen aan één ketting. Ik deed er 4 en da's meer dan voldoende. 3 kan even mooi zijn als je wat grotere kralen hebt. Voor de feestoutfit nam ik een met blauw koord beplakte kraal van een oude ketting, een onbewerkte rode geribbelde kraal en een lichtblauw geschilderde houten facetkraal uit de dochters doos en tot slot een met goudverf beschilderde nieuwe blankhouten kraal. Hiernaast zie je er eentje met een onbewerkte gele kraal, een met koord beplakte donkerblauwe blankhouten kraal, een met goudverf beschilderde kubusvormige kraal uit de kinderdoos en een met lichtblauwe draad beplakte houten gerecycleerde kraal.

Schuifknoop voor veterkettingEen schuifknoop maken doe je zo.

En daarna...Lekker lui in de hangmat.Blog you later!!

Reacties

  1. Tof gedaan! Ik bekladder hier ook regelmatig van alles met acrylverf. En nu sta ik te twijfelen voor mijn kast. Straks naar een trouwfeest. Doe ik mijn jumpsuit aan (ook met bijpassende zelfgemaakte juwelen) of mijn zelfgemaakte (Japanse) kleedje? Ik geraak er niet uit. Pfff

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann