zaterdag 7 juni 2014

Rabarber & Lavendel

Ik proefde onlangs iets heerlijks: confituur met lavendel!
Het goedje zat spijtig genoeg in een onooglijk klein potje en na twee cracot'jes was 't op! :-(
Dus maar zelf aan de slag. Ik nam mijn lavendelstruik eens onder handen. Ik plukte een 30-tal mooie bloemetjes verspreid over de plant. Je ziet achteraf niet eens dat ik eraan ben geweest.
Ik bond deze samen tot een bundeltje en liet een weekje drogen.

Hmmm, de keuken ruikt heerlijk naar de Provence!

Het origineel was dacht ik confituur van abrikozen. Maar ik bedacht dat het met rabarber misschien zelfs nog beter kon zijn. 
Ik maakte een rabarberconfituur met 1 kg rabarber en 1/2 kg geleisuiker "extra-fruit" van Tienen (het roze pak).
Ondertussen riste ik de ondertussen gedroogde kleine blauwe lavendelbloemetjes van een 20-tal takjes. Die liet ik de laatste 5 minuten meekoken.
Toen de test met het gekoelde koffieschoteltje me vertelde dat de confituur OK was schepte ik ze in (gerecycleerde) jampotten.
Schroefdeksels erop, potjes met 't "gat" naar boven en laten afkoelen.
Dit recept is goed voor 4 potten confituur.


Straks nog een schoon etiket erop...

Je kan ze ook perfect in mini-potjes doen als klein presentje. Zo zou je er een 20-tal kunnen vullen met 1 kg rabarber.


Potjes voor de juf.

Smakelijk!

Daar ga ik niet kunnen afblijven...

3 opmerkingen:

  1. dankjewel voor de tip! moet zeker lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heel lekker! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf confituur gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat mooi!!!
    En ik ben DOL op lavendel, het is mijn absolute lievelingsgeur!
    Alleen niet in men eten ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann