Doorgaan naar hoofdcontent

Uit de oude doos

Lieveke wil een kast vól jurkjes. Tot en met deze - heerlijke - nazomer was alles op dat vlak volledig onder controle. Maar met de komst van deze iets 'herfstiger' periode diende er wat achterstand ingehaald.  Dit weekend werd dus aan wat kastvulling gewerkt. En 'massa' lukt het best met wat eenvoudig bandwerk  zoals, laat ons zeggen: gevoerde A-lijn jurkjes. Enkele prachtige herfstige jurkjes rolden van onder de Singer... ge verwacht foto's te zien hieronder? Nopes!
D'r gaat straks nog een papiertje en een strikje rond en dan worden ze vakkundig begraven in mama's slipjes-la (de enige plaats waar ze momenteel niet zoeken, die rakkers. 't Is pakjesperiode niewaar...) tot het feestvarken volgend weekend d'r verjaardagsfeestje viert, haja! 

Ondertussen voor jullie eentje uit de oude doos, beter gekend als de 'vermijd-ritsen-en-knopen-pré-overlock-label-loze' periode:


Het leverde het uiteindelijk een zeer draagbaar overgooiertje op. 
De jurk wordt nog steeds gedragen trouwens. Wat korter ondertussen (Eryn groeit al jaren uitsluitend in de hoogte) maar met een paar wollen kousen en laarzen is dit amper een bezwaar.
Recept nog steeds beproefd, en met de komst van stoffen logo-labeltjes en overlock, weliswaar verder geperfectioneerd. 
Die versies zie je volgende week, als ons feestvarken helemaal is uitgezongen...


Reacties

 1. Ik deze uit de oude doos mooi en ben benieuwd naar de 'verstopte' jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet zo streng op jezelf, hoor! Ten eerste ziet dit jurkje er supermooi uit, bovendien is dat toch het mooie van een hobby als naaien? Bij elk project leer je weer iets, en zo blijf je je ontwikkelen. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit kleedje uit de oude doos mag er toch ook wel zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi blog! ik zag u via andere blogger...zal zeker meer gaan lezen...groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann