Dip de rand van een breed glas eerst in wat citroensap
en daarna in wat (gekleurde) kristalsuiker.
Gooi een tweetal ijsblokjes in het glas.
Vul deze voor 1/3 met vodka en
2/3 met gemberbier (Canada Dry).
Giet een straaltje veenbessen-siroop (Ikea)
op de ijsblokjes en doe hier nog
enkele drupjes limoensap bovenop.
Werk af met een schijfje limoen en een takje munt.
Nu de Jingle Bell's zijn verstomd en de laatste sporen van 't feestgewoel gewist,
neem ik even tijd om af te kicken van de Kerstdagen.
(Ã Propos, voor wie nog om een voorgerechtje verlegen zit voor volgende week,
deze hieronder, onderdeel van ons Kerstdiner, was SUPER lekker)
waarbij deze ab-so-luut de kroon spande.
Hier bij Lieveke en Zus bleef het echter verdacht stil...
Geen paniek, ik heb de naaimachine niet over de haag gegooid, noch de lintmeter aan de haak gehangen.
Een beetje onvoorziene extra werkdruk en de voorbereidingen voor Kerstfeest gooiden roet in het eten. 't Vat was d'r 's avonds dikwijls af en zo genoot de Singer van wat verdiende rust.
Maar d'r hangt ondertussen alweer een pas afgewerkte jurk aan de kleerhanger, klaar om te worden gefotografeerd. Zo geknipt 2 én SVDZ 2 lagen te blinken onder den boom, dus weer massa's voer in huis. En ik mag binnenkort aan een communiejurkje op bestelling beginnen. Jipiee!!!
En nu terug relax in 't zeteltje, voetjes omhoog, glaasje in de hand, zodat we straks terug helemaal klaar zijn voor de volgende feestgolf: oud en nieuw.
En pakt d'r uzelf gerust ook ene!
Santé
ziet er smakelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenMoet ik eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen