zaterdag 27 december 2014

Hohoho!


Kerstcocktail
Dip de rand van een breed glas eerst in wat citroensap
en daarna in wat (gekleurde) kristalsuiker.
Gooi een tweetal ijsblokjes in het glas.
Vul deze voor 1/3 met vodka en
2/3 met gemberbier (Canada Dry).
Giet een straaltje veenbessen-siroop (Ikea)
op de ijsblokjes en doe hier nog
enkele drupjes limoensap bovenop.
Werk af met een schijfje limoen en een takje munt.











Nu de Jingle Bell's zijn verstomd en de laatste sporen van 't feestgewoel gewist, 
neem ik even tijd om af te kicken van de Kerstdagen. 
(à Propos, voor wie nog om een voorgerechtje verlegen zit voor volgende week, 
deze hieronder, onderdeel van ons Kerstdiner, was SUPER lekker)

De laatste weken zag ik hier her en der in blogland de schoonste feestkleedjes passeren,
waarbij deze ab-so-luut de kroon spande. 
Hier bij Lieveke en Zus bleef het echter verdacht stil...
Geen paniek, ik heb de naaimachine niet over de haag gegooid, noch de lintmeter aan de haak gehangen. 
Een beetje onvoorziene extra werkdruk en de voorbereidingen voor Kerstfeest gooiden roet in het eten. 't Vat was d'r 's avonds dikwijls af en zo genoot de Singer van wat verdiende rust.

Maar d'r hangt ondertussen alweer een pas afgewerkte jurk aan de kleerhanger, klaar om te worden gefotografeerd. Zo geknipt 2 én SVDZ 2 lagen te blinken onder den boom, dus weer massa's voer in huis. En ik mag binnenkort aan een communiejurkje op bestelling beginnen. Jipiee!!!

En nu terug relax in 't zeteltje, voetjes omhoog, glaasje in de hand, zodat we straks terug helemaal klaar zijn voor de volgende feestgolf: oud en nieuw.
En pakt d'r uzelf gerust ook ene!
Santé

Noorse vissoep
10 personen

Stoof in een nootje boter:
4 kleine sjalotten, gesnipperd - 250 g Pancetta, in reepjes
250 g kastanjechampignons, in schijfjes - 2 stelen witte selder, in maantjes
en 1 wit van prei, in halve ringetjes.
Blus met 160 ml droge sherry en voeg hieraan
2 l kippenbouillon en 2 grote (of 4 kleine) aardappelen, gehalveerd en in schijfjes gesneden, toe.
Kook zolang tot de aardappelen gaar zijn.
Neem de pot van het vuur en voeg toe:
500 g rauwe zalm, in dobbelsteentjes - 250 gerookte zalm, in dobbelsteentjes
2 potjes room (400 ml) en enkele takjes verse dille, gesnipperd.
Zet terug op het vuur en warm wat bij, zonder terug te laten koken.
Schep individuele porties in een diep bord en strooi er wat grijze garnalen over.
Dien op met wit stokbrood.



2 opmerkingen:

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann