Doorgaan naar hoofdcontent

Little China girlMan, heb ik dit bericht al lang in afwachting staan. En het kleedje nog langer! 

Ik was meteen helemaal weg van het stofje toen ik het op het stoffenspektakel in Kortrijk zag: lieve kleine Chineesjes, kraanvogeltjes en  pagodekes... op een prachtige fuchia achtergrond. Ik vond er ook vrijwel onmiddellijk de schattige roze vogeltjes bij. 
Het was ergens in september al... 

Er kwam al een eerste ferme lading afwachten aan te pas toen ik besliste er een verjaardagscadeau voor ons Eryn van te maken, ergens in november dus. 

En tegen die tijd wou ik wou jullie maar wat graag vertellen hoe ik aan de patroondelen van dit simpel A-lijntje, ook nog kapmouwtjes en een zalig kraagje tekende, dat ik trouwens hier spotte (ik vind maar heel zelden het warm water zelf uit, weet je). 

Maar toen moesten er nog foto's bij natuurlijk...
D'r was eerst een fotoshoot, compleet met Chinese theepotjes en Kokeshi poppetjes en al. En ons Eryn zag het zitten: tientallen poses klik-klikte ik op mijne Sony digitale camera achter elkaar. 
Helaas: geen enkele foto haalde het wegens onderbelicht of bewogen of gewoon het tonen niet waard. 
OK, ne slechte dag, da kan...

Bij de tweede poging besloot ik het eens anders aan te pakken. Ik tapete (?? teepte? tapetete?...) PLAKTE de jurk met kleurige Washi tape tegen de muur en fotografeerde langs alle kanten. 
Foto's perfect gelukt! (oef, ik kon het nog) Ze misten wel wat sfeer, en al helemaal de sfeer van de eerste fotoshoot!
En de blogpost bleef leeg... wekenlang leeg.

Vandaag nam ik ons Eryn bij de horens. 
Sleurde de jurk over haar hoofd en plakte de jurk met inhoud en al tegen de muur... of zo ongeveer :-)
VoilĂ , en dat was dat. Bericht gepost en (vooral in m'n hoofd) terug plaats voor nieuwe projecten! Bedrukte babyrib en katoen: Stoffenspektakel, Xpo Kortrijk
Flanelkatoen (voering): Sammtex, Tielt 
Goudkleurig knoopje: "recup"Reacties

 1. Haha wat een grappig bericht :)

  En een leuk jurkje! Mooie halssplit en kraagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai das een schoon kleedje, vree fan van de details!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een mooi kraagje, ik ben super fan van geen-rits kleren die de kids zelf aan de voorkant kunnen sluiten, dus ik pin hem even. Ik drink mijn thee vaak koud, en met dit iets lauwere water geeft mij veel inspiratie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, maar ook herkenbaar!
  Hoe dan ook, je ziet toch zo dat dit een heel schoon kleedje geworden is in een heel origineel stofje (was ik ook wel graag tegen het lijf gelopen daar in Kortrijk) en het kraagje super origineel en mooi is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gedaan! super kraagje. En dat van die foto's.... heel herkenbaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lol, ik ken het me helemaal levendig voorstellen. Heel mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, ha, wat een leuk verhaal! Mooie stof en dat kraagje: Leuk! Was ook van plan voor de volgende jurk voor mijn dochter voor zo'n sluiting te kiezen, veel handiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke print zeg! Maar dat heb je ontzettend mooi gemaakt hoor, misschien iets voor mijn dochter mocht je het verkopen! haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben blij dat deze fotoreeks gelukt is want het kleedje is superschoon! En bedankt voor je fijne reactie op mijn blog, ik ben zeker dat die trui bij dit mooie meisje ook goed zou staan dus hup ... :-) Aan je referenties te zien denk ik zelfs dat je kort bij mij woont!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi! Love this dress::: the china motif and the collar are amazing and your little daughter is adorable! Have a great sunday! :::Silvia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann