Doorgaan naar hoofdcontent

Ishi dress by Lieveke en zusJaaaa, ik mocht er ook eentje testen, het nieuwste patroontje van Straightgrain patterns: de Ishi dress!

Patroon en instructies zaten nog lekker vers in mijn mailbox of ik was al de stoffenkast ingedoken.
Bleken daar nu wel geen 3 geschikte stofjes in aanwezig te zijn zekers, ;-)
Er diende dus een tripje naar de lokale stoffenwinkel ingepland.
Mijn oog viel namelijk al enkele keren op deze gekleurde Ikat-achtige motiefjes op een gesatineerde katoentje, maar ik had er geen bestemming voor. En gezien ondertussen ingepeperd: "de stoffenkast is GEEN bestemming op zich!", tja... 
Het groene en oranje, eveneens gesatineerde, katoentje pasten er perfect bij!


Het digitale patroon bleek ook rechtstreeks op A0 te kunnen worden gedrukt. Gezien naadwaarde reeds in het patroon is inbegrepen kon ik meteen beginnen knippen. Eerst het patroon, vervolgens de verschillende stofjes. En toen...
... besloot ik een kleine wijziging aan te brengen. In plaats van de zakken volledig te voeren wou ik ze ineens bovenaan breed omzomen. Dat leek me wel een leuk detail. Ik had hier wel geen rekening mee gehouden bij het knippen natuurlijk. Ik besloot het er op te wagen en verder te doen met de zakken die ik had. In de afgewerkte jurk blijken ze inderdaad wel wat te laag nu. Maar bon, gezien de lange armen van 't paspoppetje valt het uiteindelijk nog wel mee.

Ik naaide het labeltje tussen zij en voorpand, iets boven halverwege de zak. 
Zoom werkte ik af met biais dewelke ik met de hand helemaal omzoomde. Een echte ouderwetse blinde zoom dus. Kwestie van onze technieken nog wat bij te schaven, maar vooral omdat ik dat aan de zakken net iets mooier vond. De armsgaten deed ik dan meteen ook maar op dezelfde manier.

De Ishi dress wil ik zeker iedere (beginnend) hobbynaaister aanraden. Patroondelen kloppen perfect, naadwaarde is inbegrepen, kan je er gelijk aan beginnen en de werkinstructies zijn heel duidelijk. De tip over het afwerken van het halsbeleg was mij nieuw, fijn, leerde ik gelijk iets bij :-)

Ik kweet me tot slot heel plichtbewust van mijn belangrijke taak en vulde, maar net op de valreep, het evaluatieformulier in. Benieuwd wie er nog eentje heeft gemaakt!


#ishidress by #lievekeenzus#ishidress by #lievekeenzus
#ishidress by #lievekeenzus

#ishidress by #lievekeenzus

Reacties

 1. Een hele mooie! En inderdaad ik kan beamen dat dit een patroon is waar ook een beginnende naaister mee aan de slag kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een heel mooie versie! Ik zat spijtig genoeg niet bij de testers maar eens het er is dan belandt het op de pc! Dan heb ik ineens ook een reden om toch nog eens wat stofjes te kopen, alhoewel de kast al vol zit!
  Heel leuke zomerse kleurtjes, op naar de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En die zakken, zalig voor meisjes die schatten willen bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Ann om zo'n prachtige Ishi te maken, en voor al je feedback! En ook om zo'n mooie blogpost te schrijven. :-) Ik vond het erg leuk om je als tester en deelnemer aan de tour te hebben. An, xo

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann