Doorgaan naar hoofdcontent

Paperbag skirtAlweer een tijdje geleden, ja.

Het leven raasde hier zowaar even door alle andere plannen heen.
Zo kwam ik even amper aan naaien en al hélemaal niet aan bloggen toe.

En dan opeens het besef: tijd héb je, als je die even maakt!
Dus deed ik dat, simpel als dat...
én ik had jullie nog deze te goed.

Reeds een tijdje geleden gemaakt, toen nog met de herfstperiode in het verschiet,
en helemaal in stijl met de opgestreken patches.

Het rimpelrokje is trouwens zéér eenvoudig te maken.
Voor wie ook het graag even probeert, hier een klein stappenplan:

1. Je knipt de stofdelen zoals je dat voor een een gewoon rimpelrokje zou doen (2 keer heupomtrek breed) maar de gewenste roklengte doe je + 7 cm (4 cm bovenrand en 3 cm voor de zoom), en stikt deze tot een koker door de korte zijden met de goede kant op elkaar vast te stikken. Zoom het rokje om en werk de bovenkant af met overlock of de zigzagsteek op de gewone naaimachine.

2. Meet de omtrek van de koker exact! Knip een strook stof met dezelfde lengte van de koker op 3,5 cm hoog. Strijk rondom rond de zijden 1 cm naar binnen, begin hierbij met de korte zijden.

3. Strijk de bovenkant van het rokje 4 cm om (naar de binnenkant) en speld de strook rondom rond de koker op de goede kant van het rokje, zodat de onderste lange zijde op 3 cm van de bovenrand komt. Begin op 1 cm van middenvoor, als je goed hebt gemeten, dan komt de andere korte zijde eveneens op 1 cm van middenvoor terug uit :-) Stik boven en onderzijde van de strook vast op het rokje zodat je een tunneltje krijgt. Zorg ervoor dat hierbij de omgevouwen rand aan de binnenzijde van de rok mee vastgestikt wordt.

4. Haal nu een stuk "onderbroekenrekker" (heel dunne elastiek) door de tunnel die je hebt verkregen langs de binnenkant van de rok. Span deze op de gewenste lengte aan (= tailleomtrek - 5cm) en leg vast met een knobbeltje (vermijdt afzakken van de rok).

5. Maak een koordje met een stuk biais uit dezelfde stof. Doe dit door een strook, in biais, van 2 cm breed en 3 keer tailleomtrek lang, eerst langst beide zijden 1 cm naar binnen te strijken en dan vervolgens dubbel te strijken. Stik de lange zijde volledig door. Haal het koordje door de verkregen tunnel langs de buitenzijde. Leg een klein knobbeltje in beide uiteinden van het koordje. Het rokje was héél snel klaar, maar toch weer dat tikje anders door het trekkoordje en het fronsboordje langs de bovenkant. 
Niet dat ik hier nu zelf het warm water uit vond, ik haalde de mosterd op Pinterest. 
Trefwoorden: paperbag skirt
Je zult zien, versies ten overvloed!
Ik kwam een soortgelijk rokje trouwens ook tegen in één of andere winkeletalage dit najaar.Groene effen katoenen stof: Modecoupon, Sint-Niklaas.
Kleine patches: een beetje van hier en daar.

Shirtje erbij is een eenvoudig zwart shirtje waar ik een pailletten-patch op vast streek,
en het truitje uit de kast leende zich perfect ter aanvulling van de outfit, een 'chanske!' :-)

Tot binnenkort! 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!
Het bericht zal worden weergegeven na goedkeuring.

Groetjes,
Ann